Acne Therapie
“Daar groei je wel overheen!, ‘het kan toch veel erger?’, het hoort er nu eenmaal bij, wees blij dat je in de puberteit bent!’
Dit zijn verschillende reacties die je kunt krijgen als je te maken hebt met die frustrerende acné. Heb je alles van alles geprobeerd zonder blijvend resultaat? Laat mij je helpen jouw acne weer onder controle te krijgen. Je kunt er écht iets aan doen! Op een andere, onderscheidende manier dan je waarschijnlijk gewend bent. Maar dit keer met resultaat!
Geen symptoombestrijding
Nagenoeg iedereen heeft weleens last van een puistje en/of zwarte puntjes op de neus. Maar een vette onzuivere huid word pas echt vervelend als het niet bij één puistje blijft en als ze op heel het gezicht of lichaam voorkomen. Acne noemen we dat. Gelukkig kan ik binnen mijn kliniek zeer effectief de gevolgen van acne behandelen met mijn holistische en doeltreffende aanpak. Geen symptoombestrijding, want alleen als je de oorzaken en triggers van binnenuit achterhaalt en die aanpakt kom jij ook van die vervelende huidaandoening af!
Je kunt er echt iets aan doen! Wij helpen je graag.
Wat is acne en hoe ontstaat acne?
Bij acne maken je talgklieren teveel talg aan, acne is dan ook een ontsteking van de talgklieren in de huid. Het komt vooral voor op de plaatsen waar de huid veel talgklieren bevat zoals het gezicht, rug, schouders, hals en nek. Deze talgklieren produceren talg, waardoor je huid soepel blijft. Als er teveel talg word aangemaakt, hoopt het zich op en raken de openingen van je haarzakjes, waar het talg in uitkomt, verstopt. Ze zitten dan volg met talg, vetzuren, huidschilfers en bacteriën. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in je omliggende huid. Deze verstoppingen worden acne genoemd.
Wat zijn mee-eters, papels, pustels en andere soorten onzuiverheden?
Hieronder de verschillende soorten acne verstoppingen op een rijtje:
Raken je poriën verstopt door vuil, talg of dode huidcellen? Dan ontstaat er een zwart of wit puntje. Zogenaamde blackheads of whiteheads die we mee-eters noemen. Mee-eters vormen zich voornamelijk in je T-zone, en zijn grote open poriën die talg bevatten dat geoxideerd is door zuurstof. Whiteheads zijn verstopte poriën die gesloten zijn aan je huidoppervlak. Ze zijn wit tot lichtgeel van kleur. Als je ze niet op de juiste manier verwijderd, kunnen ze zich door bacteriën ontwikkelen tot een puistje.
Papels zijn rood/roze, pijnlijke bobbels onder je huidoppervlak die geen pus of zichtbare opening bevatten. ‘nog niet klaar’.
Dit is het bekende ‘traditionele acne-puistje’. Pustels zijn ontstoken, rode puistjes gevuld met pus. Na het uitbreken veroorzaken ze vaak rode of donkere littekens als je er niet zorgvuldig mee omgaat.
Cysten of onderhuidse puistjes, zijn harde, pijnlijke ontstekingen die zich diep in je huid ontwikkelen en zich onderhuids hebben uitgebreid. Meestal genezen ze vanzelf na een aantal weken, maar dit is niet in alle gevallen zo.
Verschillende vormen van acne
Acne is een van de vervelendste en meest voorkomende huidaandoening. Hoewel acne vaak bij jongeren van tussen de 12 en 24 jaar voorkomt betekent niet dat vrouwen en mannen na de puberteit voor altijd van hun acne verlost zijn. Ruim 85% van de Nederlandse bevolking krijgt vroeger of later ermee te maken. Eén op de tien vrouwen zelfs pas op latere leeftijd. Zo blijkt uit onderzoek dat acne bij veel pubers en jongvolwassene emotionele en psychische problemen kan geven zoals:
- Schaamte; Zelfs zo erg dat je er onzeker van wordt en niet meer naar buiten durft.
- Geen zelfvertrouwen; dat je niet meer in de spiegel durft te kijken
- Angstgevoelens
- Maar ook minderwaardigheidscomplex
- Depressieve gevoelens omdat je niet meer weet wat nu goed is voor je huid.
De huid ondergaat onder invloed van hormonen allerlei veranderingen. De verhouding tussen deze hormonen en de gevoeligheid van je talgklieren veroorzaken acne. Acne wisselt per persoon in hevigheid. Sommige mensen hebben slechts een aantal puistjes in het gezicht, bij een ander is het een hevige huidaandoening. Zo bestaan er verschillende vormen van acne, de meest voorkomende vorm is “acne vulgaris”. Wij kunnen je helpen! Het maakt niet uit welke vorm acne jij hebt! Wij behandelen ze allemaal.
Hoe kom ik van mijn acne af?
Wat kan je doen tegen acne? Dit verschilt van persoon tot persoon en brengt veel geduld met zich mee. Het gaat niet zomaar weg en alle vormen van acne vragen langdurige aandacht en zelfdiscipline. De oplossing van acne is voor iedereen anders. Maak kennis met mijn Orthomoleculaire werkwijze om de oorzaken en triggers van je klachten aan te pakken. En krijg regie over je eigen gezondheid.
Want waarom zou de ene tiener wel acne hebben en de ander niet, terwijl ze allemaal hormoonschommelingen hebben? “De huid is een weerspiegeling van onze gezondheid” met name de gezondheid van je darmen. Als je een onrustige huid hebt, dan duidt dit in een verstoring in je lichaam.
Orthomoleculaire werkwijze
EMB bloedtest
De vraag is natuurlijk waarom is er een ontsteking en waarom maakt de huid zoveel talg aan?
Met mijn acne therapie behandeltraject kijken we naar de oorzaak van jouw huidklachten. We kijken of er misschien sprake is van een hormonale disbalans, insulineresistentie, een voedingsintolerantie en of de darmen en de lever goed functioneren. De oplossing moet vooral van binnenuit komen.
Elke acne behandeling begin ik met een intake. Om je huidtype, het type acne en de conditie van je huid te bepalen. Vaak moeten er wijzigingen aangebracht worden in je voedingsgewoontes. Tijdens het intake gesprek lopen we alle mogelijke oorzaken na. Op basis daarvan stellen we een behandeltraject op en geven we je advies over welke producten het beste bij jouw huid passen om ook thuis je huid dagelijks goed te kunnen verzorgen.
Propioni Acnes bacterie
Bij acne speelt de Propioni Acnes bacterie een grote rol. Ook zien we dat acne vaak voortkomt uit bijvoorbeeld een hormonale disbalans, allergieën, stress, verkeerd product gebruik, leefstijl en vooral voeding. Vaak eet je teveel producten die ontstekingsbevorderend zijn. Ook zien we regelmatig dat er voedingsintoleranties aan de grondslag liggen of disbalansen in jouw hormoon-, vitamine- en mineralenspiegels. De snelste manier om hier achter te komen is het afnemen van een EMB bloedtest. De uitslagen van de bloedtest geven concrete handvatten om hier thuis zelf mee aan de slag te gaan. Op deze manier proberen we nieuwe ontstekingen in je huid zoveel mogelijk te voorkomen.
Van buiten
Acne traject
Om onzuiverheden en puistjes (oftewel actieve acne) te verminderen, kun je ook ‘vanbuiten’ aan de slag. Hiervoor heb ik mijn medisch ondersteunende behandelingen. Zo hebben we behandelingen en peelings die gericht zijn op ontgifting, herstellen van je pH-waarde, herstellen van je microbioom, vermindering van je ontstekingsreacties en het optimaliseren van de functies van jouw huidcellen. Welke behandelingen jij nodig hebt, bespreken we tijdens de eerste afspraak. Op basis van het resultaat en als het nodig is, kunnen we het behandelplan bijsturen gedurende jouw acne traject. Ik neem de behandeling en nazorg stap voor stap met jou door, zo weet je precies waar je aan toe bent. Tevens kan ik meer inzicht geven in vergoedingen van de zorgverzekeraar.
Onbehandeld kan acne ook vervelende littekens veroorzaken. Zijn het met name grote ontstekingen of juist kleinere? Het belangrijkste is tijdig behandelen, om de kans op acnelittekens te verkleinen. Tijdens iedere behandeling is het belangrijk om je huid goed uit te reinigen, het doel van de dieptereiniging is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.
Acnelittekens
Vervolgens bekijken we samen welke verdere acnebehandeling voor jou het meest geschikt is. Pas wanneer jouw huid weer terug in balans is, pakken we de restverschijnselen van jouw acne aan. Zo bieden we een microneedling behandeling aan die zorgt voor een mooi herstel van de huid, een gladdere huid en daarmee een egalere structuur. Ook kunnen we hiermee succesvol acnelittekens verwijderen of verminderen.
behandeling vergoeden?
I am Macy is aangesloten bij de ANBOS en is een AGB- geregistreerde zorgaanbieder, hierdoor worden deze behandelingen in de meeste gevallen vergoed door je zorgverzekeraar. Voorwaarde is wel dat je aanvullend verzekerd bent. Je kunt de polisvoorwaarden bekijken of acnetherapie is opgenomen in je verzekeringspakket en of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Een doorverwijzing is meestal niet nodig. De declaratie gaat niet van je eigen risico af. Belangrijk om te weten is dat producten voor thuisgebruik en suppletie nooit onder deze vergoeding vallen.
Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Maak een vrijblijvende afspraak je bent van harte welkom!
Ben jij na het lezen van deze informatie nieuwsgierig geworden hoe we jouw acne kunnen aanpakken? Of heb je nog vragen? Ik beantwoord ze graag! Iedere vraag verdient een persoonlijk antwoord.