Microscopisch bloedanalyse

Orthomoleculaire consulten

De buitenkant van je lichaam; je huid, is de spiegel van de binnenkant je darmen.

De buitenkant van je lichaam je huid is de spiegel van de binnenkant je darmen. We zien vaak dat klanten diverse klachten ervaren, maar niet weten waar dit vandaan komt. Al deze klachten hebben invloed op hoe onze huid eruit ziet. 80% van de huidproblemen komen van binnenuit. Of het nu acne, eczeem, rosacea of psoriasis is….. er is altijd een verband met de darmflora. De microscopisch bloedanalyse geeft inzicht om het zelf herstellend vermogen van je lichaam te ondersteunen.

Een microscopische bloedanalyse is mogelijk bij iedereen

Vaak komen mensen met gezondheidsklachten en/of huidklachten. Dit is voor ons aanleiding om een naar het bloedbeeld te gaan kijken. Denk hierbij aan moeilijke ontlasting, vermoeidheid, slaapproblemen, onrust, wattenhoofd, stress, vaak buikpijn of andere vage klachten. Maar ook problemen met de huid zoals acné, rosacea, schilfers, eczeem of psoriasis.

Een analyse bestaat uit twee delen:

01

Levend bloedanalyse (LBA)

Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit, de vorm en de activiteit van de rode bloedcellen. Hierin kunnen afwijkingen worden waargenomen die mogelijk aanwijzingen kunnen geven voor een disbalans in bepaalde voedingsstoffen

02

Droogbloedanalyse (DBA)

Als bloed stolt dan ontstaat er een dradennetwerk van fibrinedraden, het verklitten van rode bloedcellen en bloedplaatjes. Bij een aantal afwijkende stollingspatronen is er een aanwijzing voor een mogelijke disbalans.

microscopisch bloedanalyse

Door de microscopisch bloedanalyse kunnen we allerlei disbalansen constateren, denk hierbij aan de volgende onderdelen die we kunnen waarnemen:

Behandelplan

01

intake

Voorafgaand aan de microscopisch bloedanalyse ontvang je een vragenlijst via e-mail of kan je deze afhalen in de praktijk. Vervolgens neem je deze vragenlijst ingevuld mee naar je afspraak. Hoe meer informatie wij hebben, hoe beter wij kunnen adviseren bij het geven van het juiste advies.

02

Onderzoek

Tijdens je afspraak overlopen we de vragenlijst en vullen we een intake formulier in. Vervolgens nemen we drie druppels bloed af via een vinger prikje. Hiermee kunnen we een droog  en -levend bloedanalyse doen. Hierbij worden de bloedcellen op verschillende kwaliteitsaspecten bekeken.

03

Rapport

Vanuit deze twee testen (LBA en DBA) maken wij een analyse t.a.v. rode en witte bloedlichaampjes, het immuunsysteem en een op maat gemaakt behandelplan met adviezen over voeding, suppletie, lifestyle en salon ondersteunende behandelingen.

Waarom kiezen voor een microscopisch bloedonderzoek?

Een microscopisch bloedanalyse is niet alleen interessant voor mensen met gezondheidsproblemen.  Gezondheid is meer dan alleen afwezigheid van ziektes of klachten. Maar ook wanneer je gezond bent en graag gezond wilt blijven, aangezien de analyse kan waarschuwen voor toekomstige problemen. Problemen waar je nu nog geen last van hebt.

Een microscopisch bloedanalyse is in te plannen vanaf December 2022!

Belangrijke adviezen

01

analyse van afwijkende patronen

De levend bloed analyse is geen diagnose maar een analyse van afwijkende patronen in het bloed. Het dient niet ter vervanging van een regulier bloedonderzoek.

02

Morfologisch

Deze bloedonderzoeken zijn beide morfologische onderzoeken. Morfologisch betekent de leer der veranderingen.

03

veranderde vorm

Deze onderzoeken toetsen de veranderde vorm van de waargenomen bloedelementen aan de “normale” vormen.

04

Deskundig behandeladvies

De EMB testen worden tot in de puntjes zorgvuldig uitgevoerd. Ik ben hiervoor speciaal opgeleid tot orthomoleculair huidspecialiste, ik volg regelmatig studies en bijscholing op orthomoleculair gebied. Zo weet je zeker dat je altijd in deskundige handen bent.

FAQ

Doormiddel van een vingerprik nemen we enkele druppels bloed af. Deze afname is snel gedaan en er is maar weinig bloed nodig. Er worden twee preparaten gemaakt één Levend en één gedroogd. Hiermee kunnen we een bloedanalyse doen onder de microscoop. Op een scherm kan je meekijken naar de kwaliteit van verschillende elementen in het bloed en vertellen wij welke disbalansen wij waarnemen op dat exacte moment. Het microscopisch bloedonderzoek bekijkt enerzijds de bloedcellen en geeft anderzijds inzicht in tekorten en verstoringen . En dat is precies wat we voor jou willen. Samen gaan wij met jou opzoek naar de ontbrekende puzzelstukjes om jou van je (huid)klachten af te helpen.

Het fijne aan deze test, is dat we binnen 20 minuten al direct allerlei disbalansen kunnen constateren. De kracht van een microscopisch bloedonderzoek ligt vooral in het zichtbaar maken van de gevolgen die bepaalde leefstijlkeuzes hebben op de gezondheid nu maar ook in de toekomst. Het kan bepaalde vermoedens uit een anamnese bevestigen maar ook direct ontkrachten.

Door te kijken naar een levend bloedanalyse krijg je direct een beeld van het interne milieu van je lichaam dat onze huidige gezondheid weerspiegelt. En onderzocht op veel meer punten dan in de reguliere gezondheidszorg wordt gedaan, hierbij word alleen naar dood bloed gekeken.

  • De Levend Bloed Analyse

Hierbij kijken we naar de vormgeving van het bloed, afwijkingen in de vorm van de cellen kan een disbalans aangeven. Daarnaast is een afwijking in de vorm van een cel vaak ook een afwijking in de functie van een cel waardoor er een klachtenpatroon ontstaat of ze zijn de oorzaak van een klachtenpatroon. De microscopische bloedanalyse wordt gedaan met verschillende microscoop technieken.

Tijdens een LBA word gekeken naar de vorm van de celmembranen, omdat een flexibel celmembraan iets vertelt over de stofwisseling, de stroming van het bloed en we kunnen gisten en schimmels ontwaren.

 

  • De droog Bloed Analyse of vrije radicalen-test

Naast de levend bloedanalyse doen wij ook een dood bloed analyse. Deze analyse wordt ook wel een vrije radicale test genoemd. Dit gebeurt in dezelfde sessie. Het verschil tussen LBA en DBA is dat je bloed hierbij opgedroogd bekeken wordt. Uit deze test kunnen we opmaken hoe erg vrije radicalen je systeem hebben aangetast en of er voldoende antioxidanten aanwezig zijn.

Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die zichzelf stabiel proberen te maken door moleculen van een celmembraan te stelen. Wanneer de aangevallen molecuul zijn elektron verliest, wordt het zelf een vrije radicaal. Het begin van een kettingreactie. Vrije radicalen versnellen het verouderingsproces, waardoor we vatbaarder worden voor ziekten, zoals kanker, hart- en vaatziekten maar ook pigmentschade aan de huid, rimpels, gevoeligheid, irritatie en onzuiverheden. De antioxidanten kunnen helpen de schade te beperken en daarom is het van belang van supplementen en om voeding te eten die veel antioxidanten bevatten. Deze zitten met name in groenten en fruit.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een goed gesprek.

Ben jij na het lezen van deze informatie nieuwsgierig geworden? Of heb je nog vragen? Ik beantwoord ze graag! Iedere vraag verdient een persoonlijk antwoord.