ESSE Facials

Cosmetische huidverbetering

"De kracht van groene chemie."

Bij I am Macy werken we in de praktijk onder andere met het Zuid-Afrikaanse merk Esse Probiotic Skincare. Een natuurlijke, biologische lijn die zich richt op de microflora van de huid: je huid microbioom. Esse heeft een prachtig assortiment aan behandelingen en thuisproducten om ook jouw microbioom te herstellen met huidverbeterende resultaten, ook op lange termijn! De producten van het unieke Esse concept zijn gecertificeerd biologisch, vegan en volledig dierproefvrij.

gezichtsbehandelingen

Je huid is je grootste orgaan en heeft speciale verzorging nodig. Met de producten van ESSE Probiotic Skincare kunnen de meeste uiteenlopende huidproblemen waarmee we te maken hebben, met onze huidige levensstijl doelgericht verbeterd worden. Wereldwijd heeft ESSE Probiotic skincare als eerste ook een salonbehandeling met levende probiotica.

IM Probiotic of IM Organic

Met onze ESSE behandelingen IM Probiotic of IM Organic kunnen we werken op anti-aging, kalmering, hydratatie, ontspanning en verheldering van je huid. Ze zijn zelfs voor de meest gevoelige huiden samengesteld. Deze behandelingen kan je ook uitbreiden met een dermaplaning, combineer dan jouw ESSE facial met onze add-on special.

behandeling

Hieronder een lijst met punten die je kunt verbeteren met Esse Facails. Los daarvan zorgt deze behandeling voor een frisse, egale en gelijkmatige huid:

Behandelplan

“Rewild your skin”

Esse heeft een totaal andere kijk op onze huid. In plaats van de huid als orgaan, ziet ESSE je huid als een ecosysteem van menselijke cellen en microben (bacteriën, virussen, schimmels en gisten). Ze werken samen met je eigen huidcellen om jouw huid weer terug in evenwicht te brengen. Deze microben noemen we samen jouw microbioom, en ze zijn enorm belangrijk. Je microbioom beschermt jou tegen invloeden van buitenaf en hersteld jouw huidbarriëre. Als ook jouw microbioom gezond en in balans is, helpt het om huidveroudering te vertragen en ontstekingsreacties op en in je huid te verminderen.

Hoe je zelf het resultaat optimaal houdt

Producten met pre- en probiotica

Alle producten van ESSE Probiotic Skincare dragen bij aan het herstel van de biodiversiteit van jouw microbioom. ESSE heeft aan haar producten (levende) probiotica en prebiotica (voedsel voor je microben) toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat goede bacteriën weer op je huid kunnen groeien, helpt het je microbioom in je huid om hyaluronzuur en andere vochtvasthouders te produceren en zorgt het voor behoud van de juiste pH-waarde en reguleert het je immuunrespons. Zo helpen de producten om je huid weer terug in balans te brengen, Hoe diverser jouw microbioom, des te gezonder jouw huid.

Huidverzorgings-routine voor thuis

ESSE heeft een collectie professionele producten gemaakt voor thuisgebruik, want thuis wordt minstens 70% van het werk voor je huid gedaan, het resultaat bij huidverzorging zit in het onderhoud dat je zelf doet. Om het ultieme resultaat te creëren met ESSE producten zijn er aan 2 producten levende probiotica toegevoegd, deze levende probiotica vind je in het ESSE sensitive- en probiotic serum. Deze zitten ingekapseld en op het moment dat ze in aanraking komen met je huid komen ze vrij om actief hun werk te doen!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Ben jij na het lezen van deze informatie nieuwsgierig geworden wat de facials van ESSE voor jouw huid kan betekenen? Of heb je nog vragen? Ik beantwoord ze graag! Iedere vraag verdient een persoonlijk antwoord.