Esse skincare

Esse Probiotic Skincare – ’Rewild your skin’

Bij I AM MACY werken we in de praktijk onder andere met het Zuid-Afrikaanse merk Esse Probiotic Skincare. Een natuurlijke, biologische lijn die zich richt op de microflora van de huid: je huid microbioom. Esse heeft een prachtig assortiment aan behandelingen en thuisproducten om ook jouw microbioom te herstellen met huidverbeterende resultaten, ook op lange termijn!
De producten van het unieke Esse concept zijn gecertificeerd biologisch, vegan en volledig dierproefvrij. Esse Probiotic draagt bij aan fair trade en is CO2 neutraal.

ESSE SKINCARE

Esse betekent ‘’zijn’’ in het Latijn. Esse Probiotic Skincare is wereldwijd marktleider met pro- en prebiotica in de farmaceutische industrie. Sinds 2002 is Esse opgericht door Trevor Steyn, hij verdiepte zich in wat Zuid-Afrikaanse planten voor huidverzorging en -verbetering konden betekenen. Esse is uniek in hightech probiotische huidverzorging en maakt gebruik van groene chemie om de huid te verwilderen en het microbioom van de huid weer terug te brengen naar zijn natuurlijke en gezonde staat.

Visie

Esse heeft een totaal andere visie op onze huid. In plaats van de huid als orgaan, ziet Esse je huid als een ecosysteem van menselijke cellen en microben (bacteriën, virussen, schimmels en gisten). Het in stand houden van de diversiteit van dit ecosysteem op je huid vormt de basis van hun huidverzorgingsproducten.

Door middel van de wetenschap van groene chemie heeft Esse producten ontwikkeld die de diversiteit van microben op je huid verbeterd. Een gezond microbioom helpt om huidveroudering te vertragen en ontstekingsreacties op en in je huid te verminderen.

Sinds de oprichting van het merk in 2002 is Esse toegewijd aan ethische standaarden: gecertificeerd biologisch (Ecocert), vegan, dierproefvrij, fair trade en CO2 neutraal. Vanzelfsprekend zijn de producten vrij van parabenen, petrochemicaliën, minerale oliën en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Door de hoogwaardige ingrediënten die Esse gebruikt, is het niet nodig om deze chemicaliën te verwerken in hun productlijnen. De conserveringsmiddelen die Esse gebruikt zijn van natuurlijke oorsprong. Klinkt goed toch?

Leer van je microbioom te houden!

Onze huid bestaat uit miljarden microben (bacteriën, schimmels, virussen en gisten). Ze werken samen met je eigen huidcellen voor een mooie huid die in evenwicht is. Deze microben samen noem je ook wel je microbioom en ze zijn enorm belangrijk, zonder bacteriën zouden wij mensen niet bestaan. Je microbioom is een soort levend pantser dat je beschermt tegen slechte bacteriën en je huid barrière herstelt. Daarnaast helpt je microbioom je huid om hyaluronzuur en andere vochtvasthouders te produceren die zorgen voor de juiste pH-waarde en reguleert het je immuunrespons.

Pre- en Probiotica

In het begin van mijn tekst heb ik het nog niet verteld, maar probiotica zijn goede levende microben. Prebiotica wordt gevoed met probiotica, het voedsel voor de goede bacteriën om je huid barrière weer gezond te krijgen. Dus het verkrijgen van de juiste microben is een belangrijk begin, maar ze voeden met de juiste prebiotica zorgt ervoor dat de goede bacterie stammen weer op je huid kunnen koloniseren. Deze goede bacteriën gaan de strijd aan met de slechte die je huid verouderen.

Microben & je huid

We weten dat we niet alleen zijn we worden vergezeld door ‘partners’ waarvan we niet eens wisten dat ze er waren. Ze zijn een belangrijk onderdeel van ons lichaam. We hebben allerlei verschillende soorten stammen die zijn gespecialiseerd met verschillende functies. We zijn afhankelijk van elkaar om te kunnen overleven.

0

jaar geleden met de uitvinding van de microscoop konden we zien dat we cellen en ‘bewegende beestjes’ op ons lichaam hadden leven. Dat geloofde niemand tot in 1984 de PCR test werd uitgevonden die we inmiddels allemaal kennen. We konden zien dat we allerlei microben op onze huid hebben. Ze zijn een heel belangrijk onderdeel van ons lichaam.

Schrik niet… er zitten meer microben op en in je lichaam dan menselijke cellen… tenminste 10 keer
meer als je de virussen ook meetelt. Dat heeft geleid tot nieuwe inzichten in huidverzorging. Jij bent niet zomaar jij… je bent een ecologie van duizenden van elkaar afhankelijke soorten microben. Onze mee geëvolueerde microben hebben relaties met ons diep opgebouwd en we zijn zo afhankelijk van
elkaar dat we zonder elkaar niet kunnen overleven. Deze vriendjes zijn dus een onderdeel geworden van ons. Erg belangrijk dus om hier goed voor te zorgen!

Ze zitten niet alleen in onze huid ook in onze darmen (je darmflora) hebben we microben nodig en zijn ze een belangrijk onderdeel van ons lichaam. Daarom heeft Esse aan al haar producten prebiotica en (levende) probiotica toegevoegd. Je huid is een ecosysteem en net zoals je darmen heeft je huid microben nodig voor een optimale gezondheid te behouden. Je kunt wel zeggen dat je microbioom net zo belangrijk is als de bacteriën in je darmen. Microben die nauw samenwerken met de cellen op onze huid is dé natuurlijke manier om je huid er jonger en gezonder uit te laten zien. Maar als je deze gemeenschappen van microben verstoort, beginnen de problemen… de verouderingssnelheid neemt toe en huidklachten zoals acne en eczeem verergeren.  Als ook jouw microbioom gezond en in balans is, helpt het om huidveroudering te vertragen en ontstekingsreacties op en in je huid te verminderen

Daarom heeft Esse Probiotic Skincare aan al haar producten van alle lijnen pre- en probiotica toegevoegd. In twee van hun producten zitten zelfs levende probiotica! Dit zorgt ervoor dat goede bacteriën weer op je huid kunnen groeien. Zo helpen de producten om je huid weer terug in balans te brengen.
Als ook jouw microbioom gezond en in balans is, helpt het om huidveroudering te vertragen en ontstekingsreacties op en in je huid te verminderen

Verwilderen

Onze traditionele levenswijze heeft een negatieve invloed op de diversiteit van ons microbioom.
Vroeger hadden we een intieme connectie met de natuurlijke omgeving, je hebt de interactie nodig tussen jou, je lijf en de natuur. Onze moderne leefwijze heeft een negatieve invloed op ons microbioom. Schade aan ons microbioom wordt veroorzaakt door onder andere uitlaatgassen, te hoge PH-waarde, verkeerd product gebruik, conserveringsmiddelen, antibiotica en een te steriele woonomgeving met weinig contact met de natuur.

Je hebt goede bacteriën en je hebt slechte bacteriën. Esse Probiotic Skincare zorgt ervoor dat goede bacteriën kunnen groeien op je huid. Hoe diverser jouw microbioom, des te gezonder jouw huid. Ze maken gebruik van prebiotica om de juiste (levende) probiotica te voeden. Dit draagt bij om grote veranderingen teweeg te brengen in het microbioom van de huid. Ze creëren een omgeving die optimaal is om de biodiversiteit van microben (bacteriën, schimmels, virussen en gisten) op je huid te laten keren. Dit proces noemen we ‘’verwildering’’.

Zowel de huid voorzien van de ideale microbiële soorten alsook deze te kunnen voeden om zo een betere huidgezondheid te verkrijgen. Daarnaast zorgt Esse ervoor dat zeer goede actieve botanische extracten zijn toegevoegd om het anti-aging aspect te verkrijgen wat we allemaal van onze huidverzorgingsproducten verwachten.


Daarnaast zijn ESSE producten vrij van parabenen, petrochemicaliën en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Door de hoogwaardige ingrediënten is het niet nodig om deze chemicaliën te verwerken in de gezichtsverzorgingsproducten.

Producten

Meest verkochte producten van ESSE Skincare

Nieuwsbrief

Stay up to date:

Thank you!