Medik8

Medik8 - “Beautiful skin for life”

Bij I AM MACY werken we in de praktijk onder andere met het Engelse merk Medik8. Een huidverbeterende lijn die zich richt op verschillende huidindicaties. Medik8 heeft alleen de beste ingrediënten op de juiste sterkte met maar één doel. A beautiful skin for life. Met als kernfilosofie van CSA (vitamine C, zonnebrandcrème en vitamine A). De producten van Medik8 zijn biologisch, vegan en volledig dierproefvrij. Daarnaast is Medik8 Co2 neutraal, ISO gecertificeerd en beschermen ze onze biodiversiteit.

Medik8

Een anti-aging merk dat als een natuurlijk merk denkt. Een merk dat is geworteld in wetenschap en natuur met zijn biochemie. Sinds 2004 is Medik8 opgericht door Elliot Isaacs, hij verdiepte zich in wat de natuur onze huid te bieden heeft. De natuur biedt ons veel geschenken die zeer effectief zijn in huidverbetering maar wel met een wetenschappelijk proces. En dit proces zorgt niet alleen voor grotere doeltreffendheid en zuiverheid, het verminderd ook de kans op irritatie en reacties.

Visie

Het is nooit te laat om te beginnen met huidverbetering!

Door middel van de wetenschap van groene chemie heeft medik8 producten ontwikkeld om jou een mooie huid te geven, en dat voor de rest van je leven. Veel effectieve en veilige ingrediënten in huidverbetering zijn te vinden in de natuur.

Het in stand houden van de natuur staat voorop, zo begrijpen ze dat een schoonheidsbehandeling gevuld met veganistische huidverzorging gunstig is voor de planeet en voor je huid.

Sinds de oprichting van het merk in 2004 is Medik8 toegewijd aan ethische standaarden: gecertificeerd biologisch (Ecocert), vegan, fair trade, dierproefvrij en CO2 neutraal. Vanzelfsprekend zijn de producten vrij van parabenen, petrochemicaliën, minerale oliën, SLS en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Klinkt goed toch?

Biochemie en wetenschap

De natuur biedt veel geschenken die zeer effectief zijn in huidverbetering. Maar het gebruik van sommige natuurlijke ingrediënten kan vaak onhoudbaar zijn. Dus om de natuurlijke omgeving van de aarde te beschermen, kan het beter zijn om een versie van het ingrediënt te gebruiken dat in een laboratorium is gemaakt, en de veiligheid en werkzaamheid ervan te waarborgen. Bij medik8 streven ze naar balans. Als er een wetenschappelijk ingrediënt is dat effectieve resultaten oplevert en wordt ondersteund door klinische gegevens, zullen ze het gebruiken, maar als er een natuurlijk alternatief is met dezelfde effecten, gaan ze altijd voor het laatste, ze zijn medelevende wetenschappers.

Toegewijd aan kwaliteit

Medik8 onderzoekt zorgvuldig elk ingrediënt. Dit houdt in dat het word bestudeerd dat bewijst dat het ingrediënt het gewenste effect heeft en dat het uiteraard doet wat het moet doen. Dit betekent dat je alleen het beste krijgt met de kennis uit de farmaceutische en medische sector.
Geniet van jouw huidverbeteringsmerk met de innovatie en precisie waarmee elk product is ontwikkeld met alle huidvriendelijke kwaliteiten.

Selectieve ingrediënten

Met jarenlange ervaring weten ze precies wat er in en wat er uit een product moet worden weggelaten. Zo worden er bepaalde ingrediënten gebruikt die in meerdere producten terug komen zogenaamd ‘kerningrediënten”, ze worden zorgvuldig uitgekozen op basis van onderzoek, affiniteit voor de natuur en de huid met uitzonderlijke effecten op het eindresultaat.  

Medik8 Certificeringen

Medik8 test vanaf de oprichting niet op dieren, en zullen nooit een ander bedrijf vragen om namen hen te testen.

Ze zijn blij om 100% parabenen vrij te zijn.
Conserveringsmiddelen vormen een essentieel onderdeel van elk cosmetische formulering: ze voorkomen dat onze producten na verloop van tijd verslechteren. Het is mogelijk om sommige producten volledig te verwijderen (en dat hebben ze gedaan), en ook om schonere alternatieven te gebruiken (wat ze ook doen). Dit vereist uitgebreide onafhankelijke testen, maar dat doen ze graag als het betekent dat ze schonere huidverbeteringsproducten maken.

Duurzaamheid

Ze begrijpen dat een schoonheidsbehandeling gevuld met veganistische huidverzorging gunstig is voor de planeet en je huid. Alle Medik8 producten kunnen worden gebruikt door veganisten en bevatten geen dierlijke ingrediënten.

Medik8 streeft ernaar om in 2023 een C02 neutraal bedrijf te zijn.

De producten en behandelingen van Medik8 zijn geschikt voor elke huidconditie en elk huidtype. Zo zijn er altijd oplossingen die voor jouw huid en huidbehoefte het meest geschikt zijn.

Producten

Meest verkochte producten van Medik8

Nieuwsbrief

Stay up to date:

Thank you!