Verzorgingstips bij een droge huid in de herfst en winter

Hoe voorkom je een droge/schrale huid, en laat je jouw huid weer soepel en comfortabel aanvoelen?

Zon, regen, wind en kou… Je huid heeft heel wat te voorduren het hele jaar door. Maar nu de herfst en winter weer bijna zijn aangebroken, hebben de meeste mensen vaak last van een droge huid. Dit komt doordat er minder vocht in de lucht zit zowel binnen als buiten dan in de zomermaanden. Deze lagere luchtvochtigheid en een minder actieve talgproductie van de huid gedurende de wintermaanden kunnen zorgen voor een trekkerige en schrale huid. Talg bestaat uit vetten zodat je huid makkelijk zijn vocht vast kan houden en soepel blijft. Bij een lagere luchtvochtigheid droogt de huid sneller uit doordat de huid minder vocht kan vasthouden omdat het vet laagje verdwijnt. Symptomen hiervan zijn gesprongen lippen, jeuk, schrale handen, rode en/of droge wangen.

De juiste gezichtsverzorging

 • Om een droge huid te helpen herstellen heb je een vochtregulerende crème nodig. Denk bijvoorbeeld aan de ESSE Omega Moisturiser. Verkrijgbaar bij mij in de praktijk.
 • Merk jij dat alleen een crème niet meer voldoende is? Mijn musthave in de wintermaanden is een hyaluronzuur serum van ESSE of Medik8. Verkrijgbaar bij mij in de praktijk.
 • Gebruik liever geen crèmes met petrochemische ingrediënten zoals: petrolatum en parrifinum liquidum. Vermijd producten met voor de huid uitdrogende ingrediënten zoals: parfum, alcohol, alcohol denat, ethanol, ethyl alcohol, schuimmiddelen zoals SLS/SLES, synthetische conserveringsmiddelen deze beschadigen je huidbarriëre waardoor je huid kwetsbaarder word.
 • Gebruik producten die één of meer van de volgende ingrediënten bevatten: glycerine, ceramiden, hyaluronzuur, vitamine c, vitamine a en niacinamide.

Peeling behandelingen

 • Om de dode huidcellen te verwijderen zodat je huid beter in staat is om hydraterende ingrediënten vast te houden in de huid. Bij mij in de praktijk heb ik verschillende soorten peelings afgestemd op  jouw huidbehoefte.

Om je huid  beter te beschermen en te hydrateren is het essentieel om je huid ook van binnenuit te voeden. Niet alleen in de wintermaanden, maar het hele jaar door. Zo krijgt jouw huid de bouwstoffen voor een goede huidbarriëre en om zichzelf te beschermen. Hoe beter je beschermlaag des te minder vocht je huid verliest.
Hoe kun je dit doen?

 • Gebruik een omega 3 supplement. Mijn favoriete omega supplement is die van ScKIN Nutrition. Verkrijgbaar bij mij in de praktijk.
 • Eet voldoende gezonde vetten zoals: avocado, noten, vette vis en plantaardige olie uitstekende voedingsmiddelen om een droge huid tegen te gaan, want ze bevatten een hoge dosering omega-3 vetzuren.
 • Zorg dat je voldoende vitamine B binnenkrijgt, dit zorgt ervoor dat je huid voldoende vocht vast houdt.
 • Verminder uitdrogende drankjes zoals koffie, theïne rijke thee en alcohol want deze hebben een vocht afdrijvende werking.
 • Drink voldoende water, ongeveer 2 liter per dag. Lukt het in de winter minder goed om koud water te drinken probeer dan heet water. Ook af en toe en kopjed kruidenthee drinken, komt de hydratatie van je huid ten goede.  
 • Verminder dehydraterende voeding zoals zoute snacks, geraffineerde voeding en frisdrank.

Heb jij nog vragen over de producten en/of supplementen van I’M? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!