Bindweefselmassage effectief tegen rimpels?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Er zijn allerlei verschillende behandelingen op het gebied van huidveroudering… Maar welke behandeling geeft écht resultaat? In deze blog geef ik antwoord op de meest gestelde vragen.

Maak kennis met bindweefselmassage, dit is de methode om je huid een natuurlijke facelift te geven. Door verloop van tijd verliest jouw huid zijn stevigheid en elasticiteit doordat hij verkleeft raakt. Hierdoor is je huid minder doorbloed en kunnen voedingsstoffen niet meer de huid bereiken. Met als gevolg een verslapte huid met rimpels. Met een bindweefsel massage krijgt jouw huid zijn volume terug door je huid zelf te stimuleren tot versteviging en verjonging.

Wat is een bindweefselmassage?

Een van mijn specialisaties is de bindweefselmassage. Toen ik begon met het aanbieden van het masseren van het bindweefsel, waarschuwde ik mijn cliënten dat het namelijk best pijn kon doen. En dat hebben ze geweten! De focus ligt bij een bindweefselmassage niet zozeer op de ontspanning, maar vooral op het verjongen en verstrakken van de huid.  Zo vertelde ik tijdens de massage dat als we ouder worden onze huid verkleeft raakt en het bindweefsel veel bijzondere functies heeft die bijdragen aan onze gezondheid en schoonheid.

Werkt een bindweefselmassage echt tegen rimpels?

De massage grepen zorgen ervoor dat verklevingen worden losgemaakt en afvalstoffen worden afgevoerd. Je dieper gelegen huidlagen worden geprikkeld om spierspanningen te verlichten en de doorbloeding te stimuleren. Hierdoor worden rimpels minder zichtbaar net als littekens en pigmentvlekken. In het bindweefsel word hyaluronzuur aangemaakt, wat ervoor zorgt dat de huid vocht vasthoudt en volume geeft aan ons weefsel. Tenslotte bevat het collageen en elastische vezels die zorgen voor de volume en stevigheid. Het bindweefsel wordt aangezet tot vernieuwing en het produceren van collageen en elastine wat de huid verstevigd en verjongt. Kortom dit is de unieke anti-aging behandeling voor het gezicht die ervoor zorgt dat je huid weer strakker en gladder wordt. Een bindweefselmassage is daarom ook prima geschikt voor het behandelen van cellulite op je benen of om striae te verminderen.

Hoe vaak dien je een bindweefselmassage te doen?

Het meeste effect bereik je door een kuur te doen. Dit houdt in dat je minimaal 5 tot 10 wekelijkse behandelingen doet als boost voor je huid. Hiervoor kom je één keer per week in de praktijk voor een bindweefselmassage. Daarna kun je dit resultaat bijhouden met je maandelijkse facial.

Hoe snel zie je resultaat na een bindweefselmassage?

Al na de eerste behandeling is het resultaat van de bindweefselmassage zichtbaar. Om optimaal resultaat te behalen en vooral te behouden,  raden wij meerdere behandelingen aan. Na een paar behandelingen ziet jouw huid er beter uit en wordt het weefsel soepeler en je begint blijvend resultaat te zien. Afhankelijk van je huidconditie en leeftijd bereik je het beste resultaat met 5 tot 10 behandelingen.

De voordelen van een bindweefselmassage

  • Liftend, verstevigend en huid verjongend
  • Verminderd rimpels, kraaienpootjes en verwijderd verklevingen
  • Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine
  • Werkstoffen worden beter opgenomen in de huid
  • Stimulering van de doorbloeding

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op via de contact pagina of boek eenvoudig online jouw afspraak in.