Collageen supplementen, werken ze nu echt?

De grote vraag: Collageen supplementen voor je huid, werkt dit nu echt? Het antwoord is JA!

Collageen is een eiwit dat van nature in de huid aanwezig is, als onderdeel van ons bindweefsel fungeert het als bouwsteen voor het lichaam en behoud van de elasticiteit en stevigheid van de huid. Ons lichaam maakt collageen zelf aan, maar na je 25e levensjaar daalt de natuurlijke productie van collageen in de huid met 1% per jaar wat resulteert in fijne lijntjes, verlies van stevigheid en elasticiteit van de huid, dit is het natuurlijke verouderingsproces.


Hoe kun je dit collageen tekort aanvullen? En kunnen we de collageen productie stimuleren met voeding?


Behalve dat je leeftijd zorgt voor de afname van collageen heb je zelf ook invloed hierop. Externe factoren die de collageen afname negatief beïnvloeden zijn bijvoorbeeld te veel blootstelling aan de zon, verkeerde voeding en roken. Om je collageen positief te beïnvloeden is het belangrijk om voldoende eiwitten te eten, de juiste huidverzorgingsproducten met werkstoffen zoals vitamine C, retinol of door collageen supplement


Collageen komt van nature weinig voor in onze voeding, een voedingspatroon met voldoende groente en fruit vormt een gezonde basis. Deze nutriënten voorzien je huid van vitamines en mineralen maar niet van collageen. Je kunt deze eiwitbron wel op andere manieren binnenkrijgen:

  • Collageen vinden we vooral in de huiden en botten van dieren. Vis-, koeien-, en kippen zijn goede collageen voedingsbronnen. Helaas is deze eiwitbron erg lastig op te nemen voor je lichaam en met het tegenwoordige eetpatroon krijgen we geen huiden en botten meer binnen van dieren. Uit ons huidige leefstijl krijgen we nog maar 5% van het benodigde collageen binnen. Het is dus belangrijk om de collageen productie extra te stimuleren met supplementen!
  • Naast voeding met collageen zijn er ook voedingsmiddelen die de vorming van collageen in de huid stimuleren. Zo is vitamine C onmisbaar als bouwstof voor de aanmaak collageen. Ook mineralen zoals zink, koper, selenium en zwavel zijn belangrijke voedingsstoffen die het natuurlijke proces van je lichaam ondersteunt om collageen aan te maken.

Collageen supplementen

Het collageen supplement van Sckin Nutrition bevat 6 gram viscollageen welke identiek is aan ons eigen collageen, een enorme dosering voor opbouw van de huid. Dit product ondersteunt je huid, haren, nagels en het immuunsysteem. Het bevat verschillende bouwstoffen, vitaminen, mineralen, essentiële vetten, en probiotica. De hoogwaardige stoffen beschermen je huid tegen cel schade, huidveroudering en het geeft je immuunsysteem een boost.

Voordelen:

  • Ondersteunt en behoud van een normale huid
  • Het vult je huid op en zorgt ervoor dat je huid meer vocht gaat vasthouden.
  • Helpt de hydratatie van je huid
  • Behoud de stevigheid van je huid
  • Een mooie huid begint van binnenuit
  • Natuurlijke huidverjonging
  • Anti-aging formule
  • Vitamine C is nodig voor de aanmaak van collageen wat de huid verstevigd.

Heb je nog vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Laat dan hieronder een berichtje achter.

Als je zelf wilt werken aan een natuurlijke huidverjonging en als je wilt weten wat wij voor jou kunnen betekenen, neem dan contact met ons op. Alle voedingssupplementen van ScKIN Nutrition die jouw huid van binnenuit kunnen ondersteunen, zijn bij mij in de salon verkrijgbaar.