De 4 voordelen van Vitamine C

Talking ingrediënts: Vitamin

Vitamine C is een onmisbare vitamine voor je huid en ons lichaam, een antioxidant waar je beslist voldoende van wilt eten maar juist ook van wilt smeren! Het ondersteunt onder andere vele processen in je lichaam en vitamine C is een van de meest populaire huidverzorgingsingrediënt van het moment, maar wat maakt het zo speciaal? Wat het allerbelangrijkste is aan vitamine C: stabiele vorm (cruciaal bij vitamine C), biologisch, krachtige formule en actieve ingrediënten.

De formule van ingrediënten is de basis van een krachtig serum, zo kijk ik naar concentratie, pH-waarde en puurheid. Vitamine C werkt het krachtigst op je huid als de concentratie tussen de 15-30% ligt, de pH-waarde onder de 3,5 zit en de pure vorm van vitamine C is toegepast.

Vitamine C serum met antioxidanten werking beschermt jouw huid tegen schadelijke uv-straling, vermindert het pigmentvlekken en rimpels. Daarnaast verzacht het fijne lijntjes, stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine en blokkeert de vorming van pigment voor een heldere, jeugdige teint. Om hardnekkige huidproblemen te behandelen is de concentratie vitamine C  (L-ascorbinezuur) van essentieel belang, in een percentage van tussen de 15-30%.

Vitamine C bijzonder effectief tegen:

– Vitamine C helpt rimpels voorkomen, door collageen aanmaak in de huid te bevorderen.
– Vitamine C helpt de huid zichzelf te herstellen en verhelderd de teint.
– Vitamine C heeft een antioxidanten werking en beschermt tegen de UV-straling en vervuiling waardoor de huid sneller verouderd. 
– Vitamine C heeft een ontstekingsremmende werking dus perfect voor een huid met onzuiverheden.

Wat is de beste vorm van vitamine C?

Vitamine C is een antioxidant die je in verschillende vormen kunt tegenkomen. Naast L-ascorbinezuur de pure vorm , ascorbic acid, is bewezen dat het de meest effectieve vorm van vitamine c is die goed in de huidbarriëre doordringt. Daarnaast heb je ook afgeleide vormen zoals: natrium ascorbylfosfaat, retinyl ascorbaat, ascorbylpalmitaat, tetrahexydeldecylascorbaat, dehydroascorbinezuur en magnesiumascorbylfosfaat.

Belangrijk om te weten is dat antioxidanten, zoals vitamine C snel hun effectiviteit verliezen, het staat bekend als een onstabiel ingrediënt. Wat betekent dat het zijn werking en sterkte snel kan verliezen door blootstelling aan zuurstof en licht.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Als je wilt weten wat wij voor jou kunnen betekenen, neem dan contact met ons op. In mijn assortiment heb ik verschillende vitamine C serums van Medik8 die jouw huid kunnen ondersteunen.