5 tips tegen acne

Acne

Herkenbaar? De een loopt deze periode vlekkeloos voorbij in de puberteit, en bij de ander lijkt er zelfs op latere leeftijd geen ontkomen aan.

Zo ook bij mij. Jarenlang heb ik de pil geslikt omdat dat ‘normaal’ was als je begon te menstrueren. En ik vond het ook wel makkelijk aangezien ik zelf mijn cyclus in de hand had. Ondanks dat ik nog steeds last had van acné liet ik het zo. Gewoon omdat ik niet beter wist.

Inmiddels weet ik dat acne niet alleen veroorzaakt werd door de toegenomen hoeveelheid vrouwelijke hormonen in mijn puberteit. Het had ook alles te maken met verkeerde voeding.

Verkeerde voeding is van invloed op onze darmwerking en hormoonhuishouding. 70-80% van ons immuunsysteem bevindt zich in de darmen. En dit immuunsysteem is weer verbonden met het immuunsysteem van onze huid. Klinkt logies dat verkeerde voeding dus invloed heeft op puistjes in het gezicht. Hier een aantal tips waarmee jij jouw huid van binnenuit kunt ondersteunen:

  • Vermijd pakjes en zakjes
  • Eet liever geen zuivel en gluten
  • Eet zo gevarieerd mogelijk met veel kleurrijke groenten
  • Beweeg dagelijks
  • Drink 1,5 tot 2 liter water per dag

Heb jij nog vragen? En wil jij weten wat écht bij jou past? Ik beantwoord ze graag. Als jouw skin coach sta ik voor heldere adviezen.